Great solutions for industry
+31 (0) 313 674 674

Wij zijn expert in het draaien van metaal

Draaien van metaal is een van de services welke MFE u te bieden heeft. MFE heeft namelijk een erg groot assortiment aan draaibanken en haar specialiteit is dan ook lang en slank draaiwerk te produceren. Door de ruime verscheidenheid in CNC draaibanken is ons bedrijf in staat om de beste kwaliteit met kostenbesparing te produceren in uw gewenste levertijd.

Voor het draaien van metaal van de kleinere maten (tot 3 meter lengte) heeft MFE 4 CNC draaibanken in gebruik en een aantal conservatieve draaibanken. Voor de grotere lengtes (tot 20 meter) gebruikt MFE 4 CNC draaibanken en daarnaast nog 4 conservatieve draaibanken. Onze moderne 20 meter lange CNC draaibank heeft een maximale diameter van 2.4 meter.

Het draaien van metaal wordt zowel gedaan voor het repareren als voor toeleveringen. Naast enkelstuks en kleinseries is MFE ook in staat om relatief grotere producties te draaien, ook wanneer het gaat om grotere afmetingen. Door de ruim 100-jarige ervaring van MFE zijn wij in staat om hoogstaande kwaliteitsproducten te realiseren in een hele brede markt. MFE is tevens ISO 9001 gecertificeerd.

Sommige voorbeelden van producten die door middel van metaaldraaien worden gerealiseerd zijn hydraulische cilinders, zuigerstangen, schroefassen, stuurpijpen, molenassen, walsen en droogcilinders.

Draaien van metaal vindt onder andere plaats op draaibanken van Geminis, Okuma, Wohlenberg, Boehringer, VDF en WFL. In de nabije toekomst zullen we proberen het draaien verder te ontwikkelen om aan de eisen van de klant te kunnen blijven voldoen.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.