MFE body
machine fabriek eerbeek home

Nieuws

Plasma Transferred Arc (PTA) lassen om sterkere, slijtvaste of corrosiebestendige lagen te verkrijgen (hardfacing of cladding). Voorbeelden zijn RVS 307 / 316, Stellite 6 / 21 en Inconel 625.

Klik op de foto voor een YouTube filmpje van het Stellite 6 lassen.
 

      

      

 

Engineering

Het beste ontwerp is het ontwerp dat voldoet aan de specificaties en tegen een zo goedkoop mogelijke prijs geproduceerd kan worden. MFE combineert de kennis en ervaring van de afdeling Engineering met de kennis en ervaring van het zelf produceren. Deze combinatie resulteert in het beste ontwerp wat tevens goed maakbaar is.

  

Naast het ontwerpen en tekenen voert de afdeling Engineering ook berekeningen uit en geven we technische adviezen over ontwerpen, materialen, lageringen etc. Daar waar nodig wordt gebruik gemaakt van een EEM pakket voor het berekenen van de spanningen (sterkte) en vervormingen (stijfheid).

Met het berekenen en het geven van advies zijn we in staat om bestaande onderdelen, apparaten en machines te optimaliseren en bij nieuwbouw het meest optimale ontwerp te bepalen. Hierdoor worden de kosten van het uiteindelijke ontwerp geminimaliseerd.