Great solutions for industry
+31 (0) 313 674 674

Metaal Draaien

Metaal draaien is een van de services welke MFE u kan aanbieden. MFE heeft een breed assortiment aan draaibanken en is gespecialiseerd in lang en slank draaiwerk. Door de grote diversiteit aan CNC draaibanken zijn wij in staat om de gewenste kwaliteit kostenefficiënt te produceren in de door u gewenste levertijd.

Voor het metaaldraaien van de kleinere afmetingen (tot 3 meter lengte) heeft MFE 4 CNC draaibanken in gebruik en daarnaast nog een aantal conventionele draaibanken. Voor de langere lengtes (tot 20 meter) heeft MFE 4 CNC draaibanken in gebruik en daarnaast nog 4 conventionele draaibanken. Onze moderne 20 meter lange CNC draaibank heeft een maximale diameter van 2,4 meter.

Het metaal draaien wordt ingezet voor zowel de reparatie als de toelevering. Naast enkelstuks en kleinserie is MFE ook in staat om repeterend grotere series te draaien, ook als het gaat om grotere afmetingen. Door de ruim 100-jarige ervaring is MFE in staat om kwalitatief hoogstaande producten te leveren in een hele brede markt. MFE is ISO 9001 gecertificeerd.

Enkele voorbeelden van producten die d.m.v. metaal draaien worden vervaardigd zijn zuigerstangen, hydraulische cilinders, stuurpijpen, schroefassen, walsen, molenassen en droogcilinders.

Het metaal draaien vindt plaats op draaibanken van o.a. Wohlenberg, Geminis, Okuma, Boehringer en VDF. In de toekomst zal het draaien verder worden uitgebreid om aan alle wensen van de klant te kunnen blijven voldoen.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.